HORTUS MAGAZINE X THE FRAN ZONE

Happy New Year! I hope you had a wonderful holiday season. And I wish you a very happy, creative, and colourful 2020! My holiday started the best way imaginable when I found the Hortus Magazine in my mailbox with my very first editorial!

The Hortus Magazine is only printed for friends of the Hortus. But I got you covered! You can read the article here in English (scroll down for Dutch version).

You might also like ‘Hortus by Night Autumn collection’

hortus magazine 2019 the fran zone editorial

Hortus Magazine editorial

Our garden is an inspiration to many of our visitors. We are of course very proud of that. Last fall Francine Orsel surprised us. She created something beautiful and wanted to give the Hortus something back. Read her story here:

“I am Francine Orsel, or The Fran. I paint and draw energetic, organic patterns and print them on scarves, pillows and fabrics. This way I create a colorful, relaxed, botanical universe. My most important source of inspiration are botanical gardens worldwide. Visiting a botanical garden has been a constant in my vacations for years. Through the years I was lucky enough to visit the gardens in Edinburgh, Glasgow, Logan, Berlin, Caen, Marrakesh and Barcelona.

It may sound like an exaggeration, but my ideal world is a botanical garden. Where every plant, every tree gets the perfect amount of space and attention to become the best version of itself. Where it can grow in good soil. And where the growth and flowering of one does not stand in the way of the other. That is what I wish for people – and women in particular: to grow into the best version of yourself. Are you a rhododendron? Then don’t be pruned back to a narrow back garden variant, but take up your space just like the rhododendrons in Logan and bloom all the way!

My colorful scarves and pillows with botanical patterns are like an invitation: take good care of yourself. Treat yourself on a place that suits you and surround yourself with the relaxed atmosphere of botanical colors and shapes. The Hortus by Night scarves also add the fairy-tale-like aspect of mysteriously lit plants and trees. To remind every woman: in a different light there are so many beautiful things to discover!

Hortus by Night winter collection 2019 the fran zone

Sponsorship

Last winter’s Hortus by Night gave me a lot of inspiration for my work. Within three months of my visit my art studio was filled with twelve new paintings. These paintings are the basis of the scarf and pillow designs from my fall / winter collection.

I am very fond of the Hortus. It is the first botanical garden that I have ever visited and old love is not forgotten. So when I read about the renovation of the Three-climate greenhouse, I wanted to contribute to that. That is why I came up with a sponsor campaign: for every Hortus by Night scarf sold, I donate 20 euros to the Three-climate greenhouse. I donate 10 euros for each Hortus by Night cushion sold.”

You might also like: Giant Bamboo design, the bestseller of the season

Become a friend yourself

If you are a botanical garden lover like me, you can become a friend of the Hortus. Or of another botanical garden near you for that matter. Supporting them is a great way to uphold botanical diversity and education about the world of nature.

Or you can order a Hortus by Night scarf or cushion. Check out the autumn collection and the winter collection.

Hortus Magazine artikel Nederlands

Regelmatig laten bezoekers ons weten hoe geïnspireerd ze raken door onze tuin en collectie. Uiteraard zijn wij apetrots als we dat horen. In het najaar van 2019 werden we verrast door Francine Orsel, die de Hortus iets moois wilde teruggeven. Ze vertel zelf haar verhaal.

Ik ben Francine Orsel, oftewel The Fran. Ik schilder en teken energieke, organische patronen die ik laat printen op sjaals, kussens en stoffen. Op die manier creëer ik een kleurrijk, ontspannen, botanisch universum.

Mijn belangrijkste inspiratiebron zijn botanische tuinen wereldwijd. Het is al jaren vaste prik; als we ergens op vakantie zijn en er is een botanische tuin in de buurt, dan moet en zal ik die bezoeken. Zo heb ik al het geluk gehad de tuinen in Edinburgh, Glasgow, Logan, Berlijn, Caen, Marrakesh en Barcelona te kunnen bekijken.

You might also like: Silver Fir design – the Fran’s favourite 🙂

Mijn ideale wereld is een botanische tuin

Het klinkt misschien overdreven, maar mijn ideale wereld is een botanische tuin. Waar elke plant, elke boom de ruimte en aandacht krijgt om de beste versie van zichzelf te worden. Om te groeien in goede grond. En waar de groei en bloei van de één die van de ander niet in de weg staat. Dat is wat ik mensen – en vrouwen in het bijzonder – ook toewens. Om te groeien tot de beste versie van jezelf. Ben je een rhododendron? Laat je dan niet terugsnoeien naar een smalle achtertuinvariant, maar neem net als de rhododendrons in Logan je ruimte in en bloei tot grote hoogte!

Mijn kleurrijke sjaals (maar ook de kussens) met botanische patronen zijn daarvoor de uitnodiging: zorg goed voor jezelf, trakteer jezelf op een plek waar jij tot je recht komt en omring jezelf met de ontspannen sfeer van botanische kleuren en vormen. De Hortus by Night sjaals voegen daar nog het sprookjesachtige aspect van mysterieus verlichte planten en bomen aan toe. Om iedere vrouw eraan te herinneren: in een ander licht zijn er zoveel mooie dingen te ontdekken!

hortus by night autumn collection 2019 the fran zone

Sponsoractie

De Hortus by Night van afgelopen winter heeft mij enorm veel inspiratie opgeleverd voor mijn werk: binnen drie maanden na het bezoek stonden er twaalf schilderijen te drogen. Die schilderijen zijn de basis van de sjaal- en kussensdessins van mijn herfst/winter-collectie.

Het moge duidelijk zijn: ik draag de Hortus een heel warm hart toe. Het is de eerste botanische tuin die ik ooit bezocht en oude liefde roest niet. Dus toen ik las over de vernieuwing van de Drieklimatenkas wilde ik daar graag aan bijdragen. Daarom heb ik een sponsoractie bedacht: van elke verkochte Hortus by Night-sjaal doneer ik 20 euro aan de Drieklimatenkas. Van elk verkocht Hortus by Night-kussen doneer ik 10 euro.

You might also like: Arum Lily – Hortus on fire

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *